Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

40o ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ

Η ΦΙΛΠΑ γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια του Διεθνούς Ράλλυ. Μέσα σε αυτά τα χρόνια μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων πολλά ξένα πληρώματα από την Ευρώπη και όχι μόνο συμμετείχαν και περιηγήθηκαν στην χώρα μας. Όπως και φέτος με συμμετοχές από την Κύπρο, την Τουρκία, τη Ρουμανία και το Ισραήλ. Το επίκεντρο της εκδήλωσης είναι η Καλαμπάκα και σταθμοί πολλές σημαντικές και ιστορικές περιοχές της Χώρας μας.
Η εκκίνηση του αγώνα είναι στην Λάρισα την Πέμπτη 22 / 9 στις 14:00 και οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν περιοχές όπως  τον Τύρναβο και την Ελασσώνα.
Την δεύτερη ημέρα ο αγώνας εκκινεί από την Καλαμπάκα και περνάει από την Ελάτη, την Πύλη, τα Καλύβια Πεζούλας και φυσικά από τη Λίμνη Πλαστήρα και το Φράγμα.
Η αφετηρία της τρίτης ημέρας το Σάββατο 24 / 9 είναι και πάλι από την Καλαμπάκα και τα πληρώματα κατευθύνονται προς τα χωριά Μουργκάνι, Μυλοπόταμο, Καστανιά, Χαλίκι και Μέτσοβο με επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ -Τοσίτσα, ενώ η διαδρομή της επιστροφής περνάει από την μαγευτική Κατάρα.
Και οι τρεις αγωνιστικές ημέρες τερματίζουν στην Καλαμπάκα. Οι διανυκτερεύσεις των συμμετεχόντων και των συντελεστών του αγώνα θα είναι στο ξενοδοχείο  «DIVANI METEORA HOTEL».
Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα από την Λάρισα (αφετηρία της εκδήλωσης) είναι 520.
Η απονομή των επάθλων θα γίνει το Σάββατο το βράδυ κατά το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Η Κυριακή είναι ελεύθερη μέρα για επίσκεψη στα Μετέωρα και επιστροφή.
Το Ράλλυ συμπεριλαμβάνεται στο Διεθνές Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 2011 της FIVA (www.fiva.org)  και έχει κατηγοριοποιηθεί ως “A” τύπου (Αριθμός καταχώρισης Α 008/2011).
Δεκτά να συμμετάσχουν γίνονται αυτοκίνητα κατηγοριών C, D, E, F και G της FIVA, για τα οποία έχουν εκδοθεί και είναι σε ισχύ Πιστοποιητικά Αναγνωρίσεως (FIVA ΙDENTITY CARDS). Στο φετινό Διεθνές θα υπάρξουν δύο κατηγορίες αγωνιζομένων και δύο Γενικές Κατατάξεις αποτελεσμάτων. Στην πρώτη κατηγορία συμμετέχουν αυτοκίνητα στα οποία δεν επιτρέπεται η χρήση οργάνων ενώ στη νέα κατηγορία μπορούν να συμμετάσχουν πληρώματα που θα αγωνίζονται με τα εγκεκριμένα από τη FIVA όργανα.
Μεταξύ των χορηγών που συμβάλουν με την προσφορά τους στην οργάνωση της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Καλαμπάκας, ο Δήμος Λαρίσης, ο Δήμος Μετσόβου και το Ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα. Καθώς επίσης η Interamerican Οδική Βοήθεια και η Mercedes Benz Hellas γιορτάζοντας τα 125 χρόνια στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η τηλεοπτική εκπομπή  “AUTO MOTO EXTRA” του EXTRA CHANNEL.
Οι αιτήσεις συμμετοχών μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικώς είτε με την αποστολή fax ή e-mail στην ΦΙΛΠΑ μέχρι και τις 19/8.
 (Πίνδου 92 Παπάγου 15669 // 210-6533.420// info@philpa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου