Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

“41ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ 2012”

Για άλλη μια χρονιά η ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου) διοργανώνει το “41ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ 2012”, ένα αγώνα ακριβείας (Regularity Rally) όπου οι νικητές αναδεικνύονται από την εκτέλεση ειδικών διαδρομών με συγκεκριμένες μέσες ωριαίες ταχύτητες ανά κατηγορία παλαιότητας των αυτοκινήτων. Θα διεξαχθεί στη περιοχή του Πηλίου (με επίκεντρο το Βόλο, αδελφοποιημένη πόλη με τη Γαλλική Le Man), από την Πέμπτη 27 μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, με συμμετοχές από την Ευρώπη, την Κύπρο την Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ και άλλες χώρες.
Από τον Βόλο, απο όπου ξεκίνησε η μυθική Αργώ με τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες αναζητώντας το Χρυσόμαλλο Δέρας, θα εκκινήσουν τα αυτοκίνητα και πληρώματα του 41ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ. Στο καταπράσινο βουνό που ο θρύλος το καταγράφει σαν τη θερινή κατοικία των 12 θεών του Ολύμπου. Το αιωνόβιο Πήλιο, όπως το χαρακτηρίζει ο Σαίξπηρ, όπου έζησαν οι Κένταυροι και ο σοφός Χείρωνας που κοντά του μαθήτευσε ο Αχιλλέας, ο Ηρακλής και διδάχτηκε ο Ασκληπιός την Ιατρική. Σε αυτό το μυθικό τοπίο θα διασχίσει ο αγώνας πανέμορφες διαδρομές, στην μαγική ατμόσφαιρα του Πηλιορείτικου τόπου, εκεί όπου σμίγουν αρμονικά η ιστορία με τον θρύλο και τις παραδόσεις, η ζωντάνια της φύσης με την ηρεμία του τοπίου, το χθες με το σήμερα. Τα καλοδιατηρημένα αυτοκινητα των αγωνιζομένων του “41ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ”, για τρείς μέρες θα προσθέσουν μια διαφορετική πινελιά και παρουσία στο γραφικότερο βουνό της Ελλάδας.
Την πρώτη μέρα του Ράλλυ η διαδρομή περιλαμβάνει την Αγριά, τα Δράκια, τα Χάνια, τον Κισσό, την Τσαγκαράδα, τις Μηλιές (το χωριό που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το τρενάκι του Πηλίου, του οποίου ο σχεδιασμός και η κατασκευή έγιναν από τον Εβαρίστο Ντε Κίρικο πατέρα του διάσημου ζωγράφου Τζόρτζιο), τα Κάλά Νερά, τα Λεχώνια. Είναι μερικά από τα χωριά που θα επισκευθούμε μέσα από γραφικές καταπράσινες, μοναδικές διαδρομες. Το απόγευμα επιστροφη για ξεκούραση στο άνετο και πολυτελές ξενοδοχείο Volos Palace.
Η δεύτερη μέρα του αγώνα θα ξετυλίξει νέες πανέμορφες και γραφικές διαδρομές μέσα από τα Λεχώνια, τον Αγ. Γεώργιο, τη Βυζίτσα, το Νεοχώρι, την Αργαλαστή, συμπεριλαμβάνοντας και μια επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο Ραδιοφώνου στόν Λαύκο, μετά τη Μηλίνα, για να καταλήξουμε στο πανέμορφο Τρίκερι όπου θα γίνει ο τερματισμός της δεύτερης μέρας. Εκεί θα έχουμε την άνεση να επισκεφτούμε το νησάκι “Παλαιό Τρίκερι” και να απολαύσουμε την άγρια φύση.
Την τρίτη και τελευταία μέρα διεξαγωγής του Ράλλυ, θα κινηθούμε βόρεια διασχίζοντας τη διαδρομή Πορταριά, Μακρυνίτσα, την περιοχή της λίμνης Κάρλας (στην οποία η επανασύσταση της ομώνυμης λίμνης αναμένεται να δώσει νέα πνοή στον τόπο), ενώ θα επισκεφτούμε το Μουσείο της Κάρλας για να καταληξουμε σε ένα από τα γραφικότερα χώρια, το Κεραμίδι. Επιστροφή το απόγευμα στό Βόλο για την τελετή της απονομής, με την ελπίδα ότι όλοι οι συμμετέχοντες, ανεξάρτητα από τις αγωνιστικές τους επιδόσεις, θα είναι κερδισμένοι από την φυσική ομορφιά των διαδρομών και τη γνωριμία με το μυθικό Πήλιο
Η απονομή των επάθλων θα γίνει το Σάββατο το βράδυ κατά το αποχαιρετιστήριο δείπνο.
Η Κυριακή είναι ελεύθερη μέρα για επίσκεψη σε αξιοθέατα της περιοχής και την επιστροφη των πληρωμάτων́. Ενδεικτικές προτάσεις είναι:
· Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όπου φυλάσσονται μερικά εξαιρετικά προϊστορικά ευρήματα από την περιοχή.
· Το Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο ντε Κίρικο», με συχνές θεματικές εκθέσεις και μόνιμη συλλογή.
· Ο Ναός της Αγίας Τριάδας, κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου, με τις μοναδικές αγιογραφίες που φιλοτέχνησε ο Γιώργος Γουναρόπουλος.
· Το Μουσείο Βιομηχανικής Ιστορίας στο συγκρότημα Τσαλαπατά το οποίο περιλαμβάνει 20 χειροτεχνικά εργαστήρια, εκθετήρια και μικρά εμπορικά καταστήματα για παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, χώρους εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, αίθουσα video-wall και κινηματογράφο καθώς και χώρους αναψυχής (καφέ, εστιατόριο, ουζερί)
· Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου με αγιογραφίες του Αγήνορα Αστεριάδη.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η διοργάνωση είναι κατηγορίας 'FIVA AEVENT'.
∆εκτά να συμμετάσχουν γίνονται αυτοκίνητα κατηγοριών C, D, E, F και G της FIVA, για τα οποία έχουν εκδοθεί και είναι σε ισχύ Πιστοποιητικά Αναγνωρίσεως (FIVA ΙDENTITY CARDS).
Με κλικ εδώ μπορείτε να 'κατεβάσετε' τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 41ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ!
Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου (η αφετηρία της εκδήλωσης θα είναι στη προκυμαία, δίπλα στο Πανεπιστήμιο), μέχρι τον τερματισμό υπολογίζονται σε 500.
Το ∆ικαίωμα Συμμετοχής για διμελές πλήρωμα είναι 620,00€ και καλύπτει:
• Τριήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο Volos Palace.
• Γεύματα ή δείπνα για όλες τις τρεις αγωνιστικές μέρες.
• Ασφάλιση, αναμνηστικά, αναλογία λοιπών οργανωτικών εξόδων.
Οι Αιτήσεις Συμμετοχών μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικώς είτε με την αποστολή fax ή με e-mail στη ΦΙΛΠΑ. Με κλικ εδώ μπορείτε να 'κατεβάσετε' την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ!

http://www.philpa.gr/el/news-and-events-philpa-classic-cars.html

2 σχόλια:

  1. Παρακαλούμε για μια δίορθωση ημερομηνίας έναρξης, το σωστό είναι Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου (ως αφίσα) και όχι Τετάρτη 26/9.

    Ευχαριστούμε, από τη ΦΙΛΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή