Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η νέα και δραστήρια Λέσχη της Πάτρας

Η εξαιρετικά δραστήρια Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.Ι.Α.) εδρεύει στην Πατρών – Κλάους 222 στις εγκαταστάσεις «Κ.Ν. Ζαφειρόπουλος».
Η Λέσχη είναι νεοσύστατη, μετράει μόλις 15 μήνες ζωής και έχει σαν στόχο την ανάδειξη των ιστορικών εκθεμάτων- μοντέλων αμαξιών και αυτοκινήτων που έχουν δημιουργήσει στο πέρασμα του χρόνου μεγάλες αυτοκινητιστικές εταιρίες.
Στόχοι της ΕΛΙΑ, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της, Κώστας Ζαφειρόπουλος, είναι:
Η ανεύρεση, η αποκατάσταση και η συντήρηση ιστορικών αυτοκινήτων των προβλεπόμενων κατηγοριών υπό των διεθνών κανονισμών της διεθνούς ομοσπονδίας παλαιού αυτοκινήτου, όπως ορίζουν η Δ.Ο.Π.Α (Διεθνής Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου) και η F.I.V.A. (Fédération Internationale des Véhicules Anciens)
Η έκδοση πιστοποιητικών, όσον αφορά το εργοστάσιο και το έτος κατασκευής για τα αυτοκίνητα των παραπάνω κατηγοριών κατόπιν εξετάσεως των υποβαλλόμενων από ειδική επιτροπή.
Η συνεργασία με παρόμοιου είδους σωματεία που να προέρχονται είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό, σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων που έχει σαν σκοπό την ανάδειξη της προσφοράς του αυτοκινήτου στον σύγχρονο τεχνολογικό πολιτισμό.
Τέλος, την οργάνωση επιδείξεων ή εκθέσεων ιστορικών μοντέλων αυτοκινήτων, αλλά και την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με θέματα την παρουσίαση των ιστορικών εκθεμάτων ως αντικείμενο μουσειακού ενδιαφέροντος της βιομηχανικής αρχαιολογίας και ιστορίας, όπως και η ανάδειξη της πολιτιστικής προσέλκυσης του κλασικού αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου