Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

21ος Γύρος Αττικής: Νικητές οι Μητρόπουλος-Μπουνάζος

Το Σάββατο 8/2/2014 συγκεντρώθηκαν 52 ιστορικά αυτοκίνητα και τα πληρώματα τους στο Varkiza Resort για την εκκίνηση του 21ου Γύρο Αττικής του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν αυτοκίνητα με πιστοποιητικά FIVA ή FIA κατασκευής έως το 1984, χωρισμένα σε κατηγορίες παλαιότητας & κυβισμού, καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος με πιστοποιητικό FIVA κατασκευής έως το 1994, για τα οποία έχει θεσπιστεί ειδική κατηγορία GT.

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό και την εξαιρετική διάθεση των συμμετεχόντων στις 14:00 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα από τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Σπύρο Πανά.
Τα πληρώματα κατευθύνθηκαν προς Ανάβυσσο για την 1η ειδική διαδρομή «Συντερίνα» και μετά  συνέχισαν προς την Αρτέμιδα για ανασυγκρότηση στο Trolley Café.

Στις 16:10 έγινε η επανεκκίνηση με κατεύθυνση προς Πεντέλη όπου έγινε και η 2η ειδική διαδρομή «Ντράφι» που με την πλοήγηση της δυσκόλεψε αρκετά τα πληρώματα. Μέσω Διονύσου & φράγματος λίμνης Μαραθώνα οι αγωνιζόμενοι συνέχισαν για τις πολύ απαιτητικές ειδικές διαδρομές «Βαρνάβας» και «ΚΟΡΕΛΚΟ», που με τον ερχομό της νύχτας έγιναν ακόμα πιο δύσκολες. Να σημειωθεί ότι η ειδική «Βαρνάβας» ασφαλτοστρώθηκε μόλις πριν δύο μήνες, ενώνει το Βαρνάβα με τους Αγ. Αποστόλους και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αγώνες αυτοκινήτου.

Στις 18:30 άρχισαν να καταφθάνουν οι αγωνιζόμενοι στις Αφίδνες για τον τερματισμό. Τελικά τερμάτισαν 47  πληρώματα, επιβεβαιώνοντας ότι στους αγώνες του ΣΙΣΑ απαιτούνται καλά προετοιμασμένα αυτοκίνητα. Ακολούθησε η έκδοση των αποτελεσμάτων από την Iron Team και η άμεση ανακοίνωση τους. Η απονομή των επάθλων έγινε μαζί με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Οι νικητές της άτυπης Γενικής Κατάταξης ήταν οι Κώστας Μητρόπουλος/Δημήτρης Μπουνάζος με το πανίσχυρο καθαρόαιμο Fiat 131 Abarth, 2οι οι Παναγιώτης Παππάς/Θεόδωρος Νταϊφάς με BMW 1802 και 3οι οι Στέλιος Σωτηρακόπουλος/Γιάννης Ιατρίδης με Mini Cooper S.
Επίσης στις κατηγορίες τους νίκησαν οι Ηλίας Ξηρέας/Νεόφυτος Ελευθεριάδης/Mini, Καράμπελας Ιωάννης, Κων/νος Κοντέλας/BMW 2002, Γιώργος Αντωνοβαρδάκης/Ευάγγελος Χατζηβασιλείου/Chrysler Sunbeam, Γεώργιος Δελαπόρτας/Andy Γεωργίου/Mercedes 280S και Βασίλης Αθανασόπουλος/Λιάνα Πολυμίλη/Citroen AX.

O ΣΙΣΑ ευχαριστεί για τις συμμετοχές τους τις λέσχες ΦΙΛΠΑ, AC3, ΑΡΣΟΕ & ΣΔΙΟ, καθώς και τα μέλη του από τη Βοιωτία & τη Χαλκίδα.

Ο ΣΙΣΑ είχε βάλει σαν στόχο την οργάνωση ενός απαιτητικού μονήμερου regularity ράλλυ εντός Αττικής με μήκος 180 αγωνιστικών χιλιομέτρων και 17 χιλόμετρα μήκος ειδικών διαδρομών και τα χαμόγελα ικανοποίησης των συμμετεχόντων δικαίωσαν την επιλογή της διοργάνωσης ενός πραγματικού «ΓΥΡΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
http://www.sportstiming.gr/live/results/auto/regularity/REG14ATTIKI/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου