Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Tour Amical Το μεγαλύτερο Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων του Βελγίου στην Ελλάδα με 172 oldtimers!

Ιδιοκτήτες
 ενός κλασικού αυτοκινήτου ή oldtimer, δηλαδή ενόςαυτοκινήτου ελάχιστης ηλικίας 25 ετών ή άνω, συνεχώς αδημονούνγια εκδηλώσεις στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν με το καμάριτουςΗ "Tour Amicalέχει πολύ υψηλή θέση στην εκτίμησή τουςκαι -όχι άδικα- έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων στο Βέλγιο.

Από το 2001 η συγκέντρωση μερικών φίλων μετεξελίχθηκε σε πραγματικό γεγονός. Σήμερα η "Tour Amical", με διοργανωτή τονManu Stappaerts, διαθέτει 172 ολόκληρα αυτοκίνητα τα οποία θα συμμετάσχουν σε μια διαδρομή μέσα από την Ελλάδα από τις 8 έως τις 14 Μαΐου.

 

Με 5 αυτοκίνητα από την Αμβέρσα στην Ταρίφα το 2001, με 8 αυτοκίνητα από την Αμβέρσα στην Φλωρεντία το 2005, με 30 αυτοκίνητα από την Αμβέρσα στη Μαρμπέλα το 2007, με 60 αυτοκίνητα από το Μπιαρίτζ στη Βαρκελώνη το 2010, με 82 αυτοκίνητα από την Αμβέρσα στη Σόφια το 2012 και σήμερα, το Μάιο του 2014, με 172 αυτοκίνητα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και πάλι πίσω. Η Tour Amical διευρύνεται κάθεχρόνο με γιγαντιαία βήματα και τον επόμενο χρόνο θα υποδεχτεί και διεθνείς συμμετέχοντες.

 

Στις 8 Μαΐου θα αναχωρήσουν οι 344 συμμετέχοντες με δύο πτήσειςcharter προς τη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.

Στο αεροδρόμιο θα βρίσκονται όλα τα αυτοκίνητα έτοιμα προς αναχώρηση και από εκεί θα ξεκινήσει το ράλι μέσα από την Ελλάδα.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν να φτάσουν μέχρι το τέλος αυτού του ράλι. Πέρα από τη διασκεδαστική και ανταγωνιστική πλευρά της εκδήλωσης, καθ’ οδόν θα δημιουργηθούν σχέσεις φιλίας και θα κλείσουν επαγγελματικές συμφωνίες, γιατί σε αυτήν την Tour που είναι μόνο για άνδρες ενυπάρχει και η δικτύωση.

 

Υπάρχουν διάφορες διαδρομές για κάθε μία από τις 4 ομάδεςαλλάευτυχώς θα συναντηθούν καθ’ οδόν και θα μπορέσουν να ανταλλάξουν τιςιστορίες τους σχετικά με τις θεϊκές τους εμπειρίες στη μυθική Ελλάδα. Διότιφέτος δεν αποτελούν μόνο τα αυτοκίνητα "κλασικές αρχαιότητες", η χώραόπου θα διεξαχθεί το ράλι διακρίνεται επίσης για την πλούσια ιστορία της και τον πρωτεύοντα ρόλο που διαδραμάτισε στην κλασική αρχαιότητα.

 

Οι διάφορες διαδρομές περνούν μεταξύ άλλων από τους Δελφούςτο Βόλο,την Πάργατην Ολυμπία, τα Μετέωρα και στις 10 Μαΐου προβλέπεται η συμφιλίωση των τεσσάρων ομάδων στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων κοντά στην Αθήνα, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κάνουν μερικούςγύρους στο αυτοκινητοδρόμιο αυτό.

 

Έπειτα είναι ευπρόσδεκτος ο τοπικός πληθυσμός για να θαυμάσει τααυτοκίνητα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εδώ έλαβαν χώρα οι πρώτοιΟλυμπιακοί Αγώνες και τα 172 Κλασικά Αυτοκίνητα σίγουρα θα αισθάνονται ότι ανήκουν εδώ.

 

Στις 11 Μαΐου θα συνεχιστεί η διαδρομήπρος Θεσσαλονίκημε άφιξη τοβράδυ της 13ης Μαΐου στην Παραλιακή αυτής της υπέροχης πόλης. Προβλέπεται ένα ωραίο κλείσιμο με απονομή βραβείων και εμφανίσειςορισμένων γνωστών Βέλγων καλλιτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου