Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ιστορικό Ράλλι Κύπρος 2011: Νικητές οι Βανέζος - Σουτζής


Η διεθνής νίκη που κυνήγησαν  το 2010 σε Κύπρο και Ελλάδα, ήρθε τελικά για τους Στυλιανό Βανέζο και Πέτρο Σουτζή, στο Ιστορικό Ράλλι Κύπρος 2011, δεύτερο γύρο του «2011 FIA Trophy for Historic Regularity Rallies», θεσμό στον οποίο θα διεκδικήσουν φέτος την διάκριση.
Στο τιμόνι μιας Alfa Romeo VELOCE 2000, και στα χρώματα της CIC AUTOMASTERS, επίσημων αντιπροσώπων της Alfa Romeo, FIAT και ABARTH στην Κύπρο, οι Βανέζος-Σουτζής, τέθηκαν επικεφαλής στην γενική κατάταξη του αγώνα στην  πρώτη ειδική διαδρομή το Σάββατο, και παρέμειναν εκεί μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, όπου και απολάμβαναν μία διαφορά ασφαλείας των 7.26 δευτερολέπτων με την ολοκλήρωση 8 ειδικών διαδρομών. Στην δεύτερη θέση βρίσκονταν οι Κώστας Μητρόπουλος – Νεοκλής Νικολάου με MGB GT, οι οποίοι έδιναν σκληρή μάχη με το Ford Escort των Σταύρο Σταύρου και Κυριάκο Χριστοδούλου, αφού η διαφορά τους άγγιζε μόλις τα 0.19 δευτερόλεπτα.
Οι 3 ειδικές διαδρομές της Κυριακής, του δεύτερου και τελευταίου σκέλους του αγώνα, δεν άλλαξαν τις θέσεις στο βάθρο, αν και οι Σταύρου-Χριστοδούλου πέρασαν προσωρινά στην δεύτερη θέση, για να πέσουν ξανά στην τρίτη στην τελευταία ειδική του αγώνα.
Στην τετάρτη θέση τερμάτισαν οι Στέλιος  και Κυριάκος Στυλιανού, στο τιμόνι ενός FIAT 1100 αποτελώντας και την ευχάριστη έκπληξη του αγώνα.
Άρωμα από Ελλάδα στην πέμπτη θέση, με το πρόεδρο του ΣΟΑΙΣΤΑ και ΣΙΣΑ Παπάζογλου Λυμπέρη και συνοδηγό τον Δημήτρη Μπουρνάζο, στο τιμόνι μίας Mercedes 450SLC, να τερματίζουν τελικά μπροστά από το Ford Consul των Ξενοφών Κυριακίδη – Μαρίνου Κριτικού.
Οι ατυχίες στην πρώτη ειδική στέρησαν στους Γιάννη Σαββίδη – Χρίστου Πολυκάρπου κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση, οι οποίοι κατάφεραν να φέρουν τελικά την BMW 2002 στον τερματισμό μπροστά από τα Morgan 414 των Norton Allan –Ekman Carl, και VW Beetle των Ηλία και Δήμητρας Μαθαίου.
Το αποτέλεσμα του Ιστορικού Ράλλι Κύπρος, βρίσκει τους Βανέζο – Σουτζή να μοιράζονται την πρώτη θέση στο «2011 FIA Trophy for Historic Regularity Rallies», με τους Joe Reynolds(IRL) –Iain Tullie(GBR) που κέρδισαν τον πρώτο αγώνα του θεσμού στην Αυστρία.
Πηγή; www.automedia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου