Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 4-6 Μαΐου 2012

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε!

Προ των πυλών βρίσκεται το 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο διοργανώνει το Αγωνιστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ και θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Μαΐου 2012, με επίκεντρο τα Καμένα Βούρλα.

Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα απαρτίζουν η Κατερίνα Χαλιβελάκη και οι Γιώργος Παυλόπουλος και Στράτης Χατζηπαναγιώτου-Στρατισίνο (πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής). Το δύσκολο ρόλο του Αλυτάρχη έχουν επωμισθεί οι Γιάννης Κέπετζης (sporting) και Νίκος Ποριώτης (regulatity).
Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις θα αποτελέσει τον 4ο (άσφαλτος) και 5ο (χώμα) γύρο της κατηγορίας Sporting που προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Ράλλυ της FIA, καθώς και τον 4ο γύρο του Πρωταθλήματος Regularity της FIA.

Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, ενώ η διαδρομή του αγώνα θα εξελιχθεί σε ειδικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής των Καμένων Βούρλων και στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος.

Ο Τεχνικός Έλεγχος, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Μαΐου, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας ιδιωτικών ΚΤΕΟ, AUTECO.

Τα δύο ασφάλτινα σκέλη του αγώνα θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Μαΐου και περιλαμβάνουν 12 ειδικές διαδρομές μήκους 140 χλμ. Η συνολική ασφάλτινη διαδρομή φτάνει τα 230 χλμ.

Το χωμάτινο μέρος του 11ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις που προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος για σύγχρονα αυτοκίνητα (!) θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου και περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές μήκους 66 χλμ. Η συνολική χωμάτινη διαδρομή φτάνει τα 230 χλμ.

Οι αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών είναι ελεύθερες.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών ξεκινάει από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 και ώρα 18:00.

Κόστος συμμετοχής
Κατηγορία Sporting: 900 ευρώ (η τιμή δεν περιλαμβάνει κόστος διαμονής)
Κατηγορία Regularity: 600 ευρώ (η τιμή δεν περιλαμβάνει κόστος διαμονής)

Στο φετινό αγώνα προσφέρεται έκπτωση για τους αγωνιζόμενους της κατηγορίας Regularity. Συγκεκριμένα όσα πληρώματα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 2 Απριλίου θα έχουν έκπτωση 40% -το παράβολο συμμετοχής διαμορφώνεται στα 360 ευρώ.

Τα ξενοδοχεία και οι τιμές τους θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Λεπτομέρειες-διευκρινίσεις και συνεχή ενημέρωση στο site του αγώνα http://historic.acropolisrally.gr όπου σύντομα θα αναρτηθεί και το έντυπο διαπίστευσης για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

H διαρκής Γραμματεία λειτουργεί στην ΕΛΠΑ (Μεσογείων 395, κ. Μαριάννα Στρατογιαννάκη, τηλ.:210 6068974, mail:historic@acropolisrally.gr).
Υπεύθυνη γραφείου Τύπου είναι η κ. Ελένη Λυκίσα (τηλ.: 6974260855, mail: historic.media@acropolisrally.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου