Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η Porsche στην Techno Classica 2012

Η Porsche Classic θα συμμετέχει από τις 21 έως τις 25 Μαρτίου 2012 στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κλασικών μοντέλων του κόσμου, στο Έσεν, παρουσιάζοντας αυτήν τη φορά την εκτενή γκάμα των υπηρεσιών της σε ένα περίπτερο που καλύπτει διπλάσια επιφάνεια σε σχέση με πέρσι. Το έκθεμα που πραγματικά θα ξεχωρίσει είναι η θρυλική 911 Carrera RS 2.7, η οποία φέτος γιορτάζει την 40ή της επέτειο.

Για να τιμήσει την επέτειο αυτή, η Porsche θα παρουσιάσει δύο αγωνιστικές εκδόσεις της 911 Carrera RS, τις οποίες θα μεταφέρει από το Μουσείο Porsche στη νέα Αίθουσα 7.0 της έκθεσης. Η κλασική 911 Carrera RSR του 1974 αποδίδει 330 ίππους. Η απόλυτη έκδοση RS του 1974, η 911 Carrera RSR Turbo με το πίσω μέρος της να έχει πλάτος δύο μέτρα και την εντυπωσιακή ιπποδύναμη των 500 ίππων, την οποία αποδίδει ένας κινητήρας κυβισμού μόλις 2,1 λίτρων. Η επέτειος με το όνομα "40 χρόνια 911 Carrera RS" ολοκληρώνεται με μια 911 Carrera RS 2.7, η οποία ανακατασκευάστηκε από τους ειδικούς της Porsche Classic. Επίσης, θα παρουσιαστεί ένα από τα πρώτα μοντέλα της Porsche 911, το οποίο αυτήν τη στιγμή ανακατασκευάζεται από την Porsche Classic για λογαριασμό ενός πελάτη της.

Όπως πάντα, οι ειδικοί της Porsche Classic θα βρίσκονται στην έκθεση, με σκοπό να προσφέρουν συμβουλές και πρακτική βοήθεια στους επισκέπτες σχετικά με τη διατήρηση και συντήρηση των ιστορικών τους οχημάτων, καθώς και για να ενημερώνουν σχετικά με τη διαθεσιμότητα των γνήσιων ανταλλακτικών Porsche Classic. Όπως για παράδειγμα, κάτι που αξίζει ιδιαίτερα να αναφερθεί είναι το πολύ ζηλευτό "πορτοκαλί" σήμα Porsche για το καπό των μοντέλων 911 των ετών 1965 έως 1973, το οποίο έχει πάψει να διατίθεται από το 1974 αλλά θα επανακυκλοφορήσει την φετινή χρονιά. Τα πλήρη σετ φτερών, οι κλασικές ζάντες Fuchs και πολλά άλλα ανταλλακτικά, τα οποία θα παρουσιαστούν σε ειδικές υπερυψωμένες προθήκες, αποδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον της Porsche Classic για τη διατήρηση αυτών των σπορ μοντέλων που αποτελούν πραγματικούς θησαυρούς. Οι υπηρεσίες των ειδικών της Porsche Classic καλύπτουν τομείς όπως η επισκευή, η συντήρηση και η ανακατασκευή κλασικών μοντέλων δρόμου της Porsche, καθώς και η διάθεση γνήσιων ανταλλακτικών.

Εκτός από το ενημερωτικό τμήμα του μουσείου της Porsche, στο ευρύχωρο περίπτερο της έκθεσης που υπερβαίνει τα 600 τετραγωνικά μέτρα θα εκπροσωπηθούν επίσης τα τμήματα Porsche Exclusive & Tequipment. Εκεί θα βρίσκεται και μια 911 Carrera της τρέχουσας σειράς μοντέλων, η οποία θα διαθέτει ειδικά προσαρμοσμένο εξοπλισμό, ώστε να παρουσιαστεί η εκτενής σειρά επιλογών προσωπικής διαμόρφωσης των μοντέλων. Η πολυπρόσωπη παρουσία της Porsche θα ολοκληρωθεί με τα εκθέματα του καταστήματος Porsche Design Driver’s Selection, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ Porsche.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου