Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μητρόπουλος - Νικολάου νικητές στη Κύπρο

Με νικητή τον Κώστα Μητρόπουλο και τον Κύπριο Νεοκλή Νικολάου συνοδηγό και αυτοκίνητο MG 'B' κατασκευής 1971 (φωτό) ολοκληρώθηκε χτες στις 5:15 το απόγευμα στη Τάφρο Κοστάντζα στήν Λευκωσία το 24ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικού Αυτοκινήτου το οποίο οργάνωσαν οι Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Αυτή είναι η Πέμπτη χρονιά πού κερδίζουν τον αγώνα.
Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Παναγιώτης Νεοκλέους και Ανδρέας Ισαϊας με αυτοκίνητο Vauxhall Cavalier κατασκευής 1979.
Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Νίκος Ματθαίου και Έκτωρ Τουφεξης με αυτοκίνητο NSU TT κατασκευής 1972.
Το ράλλυ ηταν τριήμερο. Ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Μαΐου ώρα 2 μ.μ απο την Λευκωσία και κάλυψε μια διαδρομή 436 περίπου χλμ με 12 δοκιμασίες ακριβείας. Πέρασε απο την Κοφίνου τον Μαζοτό το Κιτι τη Λάρνακα τα Λύμπια τη Νήσου τη Λευκωσία την Ασίνου το Παλαιχώρι τη Λευκωσία τον Κόρνο τα Λεύκαρα τη Βαβατσινιά τα Κιόνια και τερμάτισε στην Λευκωσία.
Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στην Λευκωσία εξω από τούς εκθεσιακούς χώρους της JAGUAR.
Από τα 63 αυτοκίνητα που ξεκίνησαν τον αγώνα, κατάφεραν να τον ολοκληρώσουν τα 52.

Χτες τα πληρώματα κάλυψαν μία διαδρομή 122, 01χλμ με 4 δοκιμασίες ακριβείας στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Στον αγώνα συμμετείχαν πληρώματα απο 6 χώρες, ΗΠΑ, Βρετανία, Ελλάδα, Ελβετία, Συρία και Κύπρο.
Η απονομή των επάθλων στους νικητές έγινε το βράδυ στο Ξενοδοχείο HILTON στήν Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου