Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αυλαία για το 48ο Πρωτάθλημα Χώματος


Το 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις συγκεντρώνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω και της παρουσίας των πρωταγωνιστών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χώματος -τη δεύτερη ημέρα του αγώνα. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και αποκλειστικά στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, το «χθες θα συναντήσει το σήμερα», σε μια άτυπη κόντρα με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και σε μία μέρα με αναμφισβήτητα πλούσιο θέαμα.

Το χωμάτινο σκέλος του 11ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις θα αποτελέσει την αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χώματος, με την υπόθεση τίτλος να παραμένει ανοικτή. Επικεφαλής στη βαθμολογία μετά από τέσσερις αγώνες είναι οι Γ. Νιώρας-Κ. Κακκαλής με το Subaru Impreza N12, αλλά με διαφορά μόλις τεσσάρων βαθμών από τους Λ. Κύρκο-Γ. Πολυζώη με Mitsubishi Lancer EVO IX. Το πλήρωμα του Impreza αρκεί να τερματίσει στη δεύτερη θέση της κατάταξης, σε περίπτωση νίκης του Λάμπρου Κύρκου, για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Μαθηματικές ελπίδες, όμως, διατηρούν και οι Δ. Σπανός-Σ. Γκοτοβός με ακόμα ένα Subaru Impreza N12, αν και 14 βαθμούς πίσω από τον Νιώρα.

Όμως, στις χωμάτινες ειδικές του αγώνα, θα δούμε και συνδυασμούς που μπορεί να μη διεκδικούν τον τίτλο, αλλά είναι ικανοί για τη νίκη και φυσικά για να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Ο λόγος για τους Δ. Ψύλλο-Κ. Κόντο με το Lancer δέκατης γενιάς, αλλά και τους Π.Χατζητσοπάνη-Ν. Πετρόπουλο με Subaru Impreza! Ο πρώην Έλληνας Πρωταθλητής επιστρέφει μετά από καιρό στην αγωνιστική δράση και μάλιστα στον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Τη δική τους μάχη, όμως, θα δώσουν και οι Π. Κωσνταντάκος-Θ. Σιδεράκης με το Subaru Impreza N14, αλλά και οι «ΤΑΖ»-Κ. Σούκουλης με το Lancer EVO IX, οι οποίοι και διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στο χώμα.

Η υπόθεση τίτλος, όμως, είναι ανοικτή και στην κατηγορία F2, με τρεις συνδυασμούς να διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτησή του. Τις περισσότερες έχουν οι επικεφαλής της βαθμολογίας Σ. Λευκαδίτης-Β. Ακράτος με Peugeot 206 Kit Car και κύριους αντίπαλους τους Χ. Γαζετά-Γ. Φασκιώτη με το Opel Corsa S1600 που ακολουθούν έξι βαθμούς πίσω τους. Επίσης, ελπίδες διατηρούν και οι νικητές της κατηγορίας στο Ράλλυ Κορίνθου, Κ. Χαλιβελάκης-Σ. Μπαρδάκης, επίσης με Peugeot 206 Kit Car, όντας 13 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ενδιαφέρον στην κατηγορία, προσδίδει και η παρουσία των Γ. Αναγνωστάκου-Μ. Τσαούσογλου με το MG ZR 105.

Το ενδιαφέρον στο κόκκινο, λοιπόν, και όσοι τυχεροί βρεθούν την Κυριακή στις ειδικές της Καρυάς, της Ελάτειας και της Τιθορέας, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν με ιδανικό τρόπο ένα ταξίδι στο χθες… με αρκετό «σήμερα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου