Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ολα έτοιμα για την 3η Αθηναϊκή Εκθεση Κλασικών Οχημάτων

Τα ιστορικά οχήματα έχουν και πάλι την τιμητική τους. Για άλλη μια φορά αφήνουν τα γκαράζ των ιδιοκτητών-συλλεκτών τους οι οποίοι μέσα από την αγάπη τους για την κλασική μηχανοκίνηση συμβάλλουν στη διατήρηση αξιών του παρελθόντος. Και παίρνουν θέση στους χώρους του Μεσογειακού Εκθεσιακού Κέντρου (ΜEC) στην Παιανία για να μεταφέρουν στο σήμερα, από τις 15 έως τις 20 Μαρτίου, την ιστορία της μετακίνησης του 20ου αιώνα.
Μια ιστορία που θα αφηγηθούν πάνω από 200 αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες ακόμη και ποδήλατα τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ 1917- 1985 ενώ το συναρπαστικό και νοσταλγικό αυτό ταξίδι στον χρόνο θα συμπληρώσει με την παρουσία του ένα αστικό λεωφορείο του 1962.
Πέρα εξάλλου από τις εντυπωσιακές αντίκες των τεσσάρων και δύο τροχών, στο πολιτιστικό αυτό γεγονός το οποίο διοργανώνεται για τρίτη φορά στην Αθήνα από το εξαμηνιαίο συλλεκτικό περιοδικό Classic Century, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν σπάνιες εικόνες από την αρχή του προηγούμενου αιώνα που συνδέονται με τη μετακίνηση του ανθρώπου της εποχής. Παράλληλα, στον χώρο θα λειτουργούν διάφορα περίπτερα επαγγελματιών που σχετίζονται με τη μηχανοκίνηση ενώ όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τον τρόπο διάσωσης-συντήρησης ενός κλασικού αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις των ειδικών. «Φυσικά, δεν θα λείψουν οι προβολές βίντεο με ράλι, καλλιστεία οχημάτων, αγώνες slot cars» όπως σημειώνει και ο εκδότης του Classic Century και διοργανωτής της έκθεσης Μιχάλης Ρασιδάκης ο οποίος θυμίζει ότι η είσοδος είναι δωρεάν ώστε «να συμμετάσχουν όλοι, λάτρεις του αυτοκινήτου και μη, σε αυτό το μοναδικό πολιτιστικό γεγονός καθώς πέρα από την ιστορία των τροχών διηγείται την ιστορία της καθημερινής μετακίνησης αλλά και μιας ιδιαίτερης τέχνης και τεχνικής που χαρακτηρίζει τα κλασικά οχήματα».
Επιπλέον, στα εγκαίνια της 3ης Αθηναϊκής Εκθεσης Κλασικών Οχημάτων, την Παρασκευή 15 Μαρτίου, ώρα 18.00, θα παρευρεθεί και ο γνωστός σε όλους βετεράνος οδηγός αγώνων Ιαβέρης, ο οποίος αφού κόψει την κορδέλα θα μεταδώσει στο κοινό τις πολύτιμες γνώσεις του και θα μιλήσει για την οδική ασφάλεια.

Mεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο, Λεωφ. Αθηνών - Λαυρίου 301, Παιανία Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 15 Μαρτίου 17:00-22.00, Σάββατο, Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα 10.00-22.00, Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Μαρτίου 17:00-22.00 Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

1 σχόλιο:

  1. Eυχαριστούμε το φίλο δημοσιογράφο κ. Διονύση Λιβέρη που με τη δημοσιογραφική του πένα αποτύπωσε 100% το νόημα της φετινής 3ης Αθηναϊκής Εκθεσης Κλασικών Οχημάτων που διεξάγεται στο MEC Παιανίας από 15 - 20 Μάρτη ... Σας περιμένουμε...
    Ρασιδακης Μιχάλης
    Εκδότης Classic Century.
    (Τηλ. 6970 446565)

    ΑπάντησηΔιαγραφή