Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μάχη στα εκατοστά του δευτερολέπτου στο Ιστορικό Ακρόπολις

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου στη Ιτέα το 1ο Σκέλους της κατηγορίας Regularity του 12ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, με τα πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα, αλώβητα από το χρόνο, να τερματίζουν στη μαρίνα της πόλης της Ιτέας. Στο σημερινό Σκέλος της κατηγορίας τα πληρώματα διαγωνίστηκαν σε 12 ειδικές διαδρομές στη Στερεά Ελλάδα, διανύοντας συνολικά 258 χλμ.

Μετά την πρώτη ημέρα του αγώνα λοιπόν, οι διαφορές των συμμετεχόντων μετριούνται σε δευτερόλεπτα ή και εκατοστά του δευτερολέπτου!

Από αυτή την σκληρή μάχη με το χρόνο κερδισμένοι μέχρι στιγμής είναι οι Γ. Καρούμπας – Β. Μάρκου (FIAT 124 Spider) που βρίσκονται επικεφαλής με 13,0 βαθμούς ποινής, νοιώθοντας την ασφυκτική πίεση, των Κ. Σούρλα – Μ. Κοκκιασμένου (AUSTIN HEALEY 3000 MKIII Works) που ακολουθούν με μικρή διαφορά (14,3 β.π. συνολικά) και Δ. Κουνέλη – Α. Κουνέλη (BLMC MINI) με 16,0 β.π Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν, οι Π. Αντωνόπουλος – Μ. Καλίτση (PORSCHE 911 T) με 18,6 β.π., οι M. Haberl – S. Haberl (PORSCHE 911) από την Αυστρία με 18,9 β.π. και οι Θ. Χαρμάνης – Μ. Φουνεντάκης (DKW F12) με 20,3 β.π. Από τις διαφορές που καταγράφονται είναι απολύτως κατανοητό πως τίποτε ακόμη δεν έχει κριθεί, αφού βρισκόμαστε στην αρχή του αγώνα.

Αύριο, η διαδρομή του 12ου Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις κινείται στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας και στα όρια του Ν. Φθιώτιδας. Η αναχώρηση από την Ιτέα έχει προγραμματιστεί για τις 09:30, και η επιστροφή στη γραφική στερεοελλαδίτικη πόλη στις 17:30, μετά από ένα κύκλο 261 χλμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου