Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Συνεχείς ανακατατάξεις στο δεύτερο σκέλος του Ιστορικού Ακρόπολις

Με την επιστροφή των πληρωμάτων στη γραφική μαρίνα της Ιτέας ολοκληρώθηκε το 2ο Σκέλος του 12ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις. Στο σημερινό Σκέλος της κατηγορίας τα πληρώματα διαγωνίστηκαν σε 14 ειδικές διαδρομές στη Φωκίδα και στις παρυφές της Φθιώτιδας, διανύοντας συνολικά 261 χλμ.

Η διαδρομή σε πανέμορφες τοποθεσίες της Γκιώνας και της Οίτης γύρω από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου ήταν για άλλη μια φορά επίπονη και απαιτητική για ανθρώπους και μηχανές, ενώ ο άστατος καιρός κατά τόπους, έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Σε αυτό τον ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα της κατηγορίας Regularity, όπου τα πληρώματα δεν σκοπεύουν στον ταχύτερο, αλλά στον ιδανικό χρόνο, η ένταση, το πάθος και οι εκπλήξεις δεν λείπουν. Η μάχη εδώ εξελίσσεται αδυσώπητη, δέκατο προς δέκατο του δευτερολέπτου και οι ανακατατάξεις είναι συνεχείς.

Στο τέλος του 2ου Σκέλους λοιπόν, στη πρώτη θέση της κατάταξης πέρασαν οι Θ. Χαρμάνης – Μ. Φουντεδάκης, στη φωτογραφία, (DKW F12) με 34,3 βαθμούς ποινής. Εκπληκτικό "come back" από τους περσινούς νικητές του αγώνα, Ι. Φωτόπουλο – Α. Γεωργίου (ALFA ROMEO 2000 GT Veloce), που ανέβηκαν από την 7η στη 2η θέση απέχοντας μόλις 0,1 β.π. από τους πρώτους (συνολικά 34,4). Μια θέση κέρδισαν και οι Π. Αντωνόπουλος – Μ. Καλίτση (PORSCHE 911 T) που είναι πλέον στη 3η με 35,7 β.π. μετά από πολύ σταθερό αγώνα. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν, οι Θ. Κονταράτος – Γ. Δελαπόρτας (PORSCHE 911 SC) με 36,1 β.π., οι πολύπειροι M. Haberl – S. Haberl (PORSCHE 911) από την Αυστρία με 38,4 β.π. και οι Γ. Καρούμπας – Β. Μάρκου (FIAT 124 Spider) που έπεσαν στην 6η θέση (ήταν επικεφαλής, χθες) με 49,2 β.π., ισοβαθμώντας μάλιστα με τους Κ. Σούρλα – Μ. Κοκκιασμένο (AUSTIN HEALEY 3000 MKIII Works).

Οι μικρές διαφορές, αλλά και το είδος του αγώνα είναι τέτοιο, που ακόμη και ένα μικρό λάθος στον υπολογισμό μπορεί να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση. Έτσι λοιπόν η αγωνία για την τελική έκβαση του αγώνα βρίσκεται στο κατακόρυφο και αναμένεται να διατηρηθεί έως την τελευταία ειδική διαδρομή του 3ου και τελευταίου αυριανού Σκέλους.

Το 12ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ολοκληρώνεται αύριο με την επιστροφή των πληρωμάτων από την Ιτέα στην Αθήνα. Τα αυτοκίνητα θα αναχωρήσουν στις 09:30 από την φιλόξενη Ιτέα και θα διανύσουν άλλα 284 χλμ. στο δρόμο για τον τερματισμό στην Ακρόπολη, που έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου