Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Στο τελικό της στάδιο η οργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις

Λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του 13ου Ιστορικού ΡάλλυΑκρόπολις που θα διεξαχθεί τον προσεχή ΙούνιοΤα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής δρώντας με αυταπάρνηση και αλτρουισμό, κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία φέρνοντας εις πέρας τον σχεδιασμό ενός πολύ δύσκολου και απαιτητικού αγώνα, τόσο της κατηγορίας Sporting, όσο και της Regularity, ο οποίος εκτείνεται σε ένα μεγάλο τμήμα του γεωγραφικού διαμερίσματος της Στερεάς Ελλάδας.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ίσως σε πείσμα των καιρών, εξακολουθεί να είναι ο σημαντικότερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα μάτια των στελεχών της FIA και, ως εκ τούτου έχει πριμοδοτηθεί με διπλό συντελεστή από πλευράς αξίας (3 για το Ασφάλτινο και 3 για το Χωμάτινο Σκέλος). Αναμένεται λοιπόν να συγκεντρώσει πολλές και σημαντικές συμμετοχές από το εξωτερικό. Οι ενδείξεις άλλωστε είναι σαφείς, αφού παρά το ότι απέχουμε αρκετές ημέρες από τη λήξη των σχετικών δηλώσεων ήδη η λίστα εμπλουτίζεται με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου, όπως η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Fabrizia Pons, ο Antonio Sainz, κ.ά., ενώ αναμένεται να συμπληρωθεί με σημαντικές ελληνικές συμμετοχές που θέλουν να αγωνιστούν σε παραδοσιακές «ακροπολικές» ειδικές διαδρομές, να διασκεδάσουν, αλλά και να στηρίξουν λόγω και έργω το κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα.

 

Το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις εκκινεί ως είθισται από την Ακρόπολη την Πέμπτη 5ΙουνίουΣτη συνέχεια ο αγώνας της Κατηγορίας Sporting, περιλαμβάνει ένα Ασφάλτινοσκέλος (Παρασκευή 6/6 και Σάββατο 7/6) με 7 Ειδικές διαδρομές μήκους 108 χλμ. (ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ - ΧΑΝΙ ΖΑΓΓΑΝΑ – ΠΑΥΛΙΑΝΗ - ΟΙΝΟΧΩΡΙ) και ένα Χωμάτινο (τη Κυριακή 8/6), με 4 Ειδικές Διαδρομές μήκους 90 χλμ. (ΒΩΞΙΤΕΣ – ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ). Ο δε 3ήμερος αγώνας της κατηγορίας Regularity εκτείνεται συνολικά σε περίπου 1.000 χλμκαι περιλαμβάνει 18 Ειδικές Διαδρομές και πάνω από 35 χρονομετρήσεις. Κέντρο του αγώνα και φέτος να είναι η φιλόξενη Ιτέα, ενώ φυσικά τη Κυριακή 8 Ιουνίου τα πληρώματα και των δύο Κατηγοριών επιστρέφουν στην Ακρόπολη για να γευτούν τη σπάνια χαρά του Τερματισμού κάτω από τον πασίγνωστο Ιερό Βράχο των Αθηνών.

 

Ο αγώνας θα λήξει ουσιαστικά το πρωί της Δευτέρας με την παραδοσιακή Τελετή Απονομής των Επάθλων στο λόφο του Φιλοπάππου.  

Η Οργανωτική Επιτροπή του 13ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολιςανακοινώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για τα μειωμένα παράβολα συμμετοχής τόσο της Κατηγορίας Sportingόσο και της κατηγορίας Regularityπαρατείνεται έως και τηνΔευτέρα Μαΐου 2014, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα των διαγωνιζόμενων και των συνδέσμων τους.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: www.historic-acropolisrally.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου