Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Trofeo Cup Γιώργος Μοσχούς: In memoriam

Αφιερωμένο στο Γιώργο Μοσχού ήταν το ολοήμερο track-day, αποκλειστικά για Alfa Romeo, που διοργάνωσαν από κοινού το Alfisti.gr μαζί με τον Ελληνικό Σύλλογο Ιδιοκτητών Alfa Romeo, στην πίστα των Μεγάρων.
Με την συνδρομή και του καλού καιρού, το παρών έδωσαν πολλοί φίλοι της ιταλικής φίρμας αλλά και του μεγάλου Έλληνα οδηγού που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του και ένα πολύ σημαντικό μέρος της αγωνιστικής του πορείας με την Alfa Romeo.
Από νωρίς το πρωί ο χώρος των πιτς γέμισε με κόσμο αλλά κυρίως με δημιουργίες της μιλανέζικης φίρμας από το χθες και το σήμερα, τόσο με τα αυτοκίνητα των περισσότερων από 80 συμμετεχόντων στο track-day όσο και με αυτά των μελών των δύο λεσχών όπως και του αδελφού συλλόγου HF Integrale που συμμετείχε στην εκδήλωση.
Στο πλαίσιο του φόρου τιμής στον Γιώργο Μοσχού σε περίοπτη θέση στο χώρο βρίσκονταν μερικά από τα αυτοκίνητα με τα οποία ο εξαιρετικός άνθρωπος και αθλητής – όπως τόνισαν φίλοι και άνθρωποι που τον γνώρισαν και έζησαν κοντά του εντός και εκτός αγώνων – έκτισε τον αγωνιστικό θρύλο γύρω από το όνομά του, όπως η BMW 2002 Electronica και οι Alfa Romeo Giulia Coupe GTAm, Alfetta και Alfetta GT αλλά και Alfasud Trofeo.
Τα περισσότερα από αυτά, προς τέρψιν των παρευρισκομένων, έδωσαν το δικό τους χρώμα και μέσα στην πίστα ενώ μάλιστα στο μπακετ του οδηγού της τετράθυρης Alfetta βρέθηκε και ο Μανώλης Μοσχούς που μαζί με τον αδελφό του Παύλο παραβρέθηκαν, στην αφιερωμένη στον πατέρα τους, εκδήλωση.
Η ευχάριστη ατμόσφαιρα και η απόλαυση της οδήγησης, με κύριο συστατικό το μοναδικό ταπεραμέντο των Alfa Romeo, ήταν και το βασικό ζητούμενο για τους συμμετέχοντες και βέβαια το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων αποτέλεσε την καλύτερη απόδειξη για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Μάλιστα παρά τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, χάρη στην πειθαρχία προς τις οδηγίες των υπευθύνων για την ροή της εκδήλωσης, το πρόγραμμα κύλισε ομαλά και χωρίς απρόοπτα, επιτρέποντας έτσι σε όλους να εστιάσουν αποκλειστικά στο απολαυστικό μέρος της οδήγησης των καλλίγραμμων ιταλίδων.
Θα τονίσουμε μάλιστα πως η ημέρα ξεκίνησε με ενημερωτικό σεμινάριο για τους λιγότερο μυημένους, γύρω από την σωστή και ασφαλή γρήγορη οδήγηση, τις σωστές γραμμές, τις φυσικές αρχές που διέπουν την συμπεριφορά του αυτοκινήτου καθώς και την σωστή προετοιμασία αυτοκινήτου και οδηγού πριν από μια απαιτητική διαδικασία όπως αυτή ενός trackday μέσα στην πίστα.
Από τη μεριά μας να ευχηθούμε για ακόμα περισσότερες, αντίστοιχα προσεγμένες και άψογα οργανωμένες εκδηλώσεις, που αποτελούν γιορτή για τους φίλους της αυτοκίνησης προσφέροντας στους οδηγούς την ευκαιρία για μερικές στιγμές οδηγικής απόλαυσης στις ιδανικές συνθήκες της πίστας, αλλά και σε όσους δίνουν το παρών ως θεατές να δουν ζωντανά μερικές μοναδικές δημιουργίες από το παρελθόν με σημαντική θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης._Γ.Χ.
Πηγή : 4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου