Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Έφυγε ο Sergio Pininfarina

O μεγάλος Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Sergio Pininfarina, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, απεβίωσε τη νύχτα της Δευτέρας σε ηλικία 85 ετών έπειτα από ασθένεια.
 
Γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1926 κοντά στο Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, ο Σέρτζο Πινινφαρίνα διηύθυνε για πολλά χρόνια τον όμιλο που είναι εξειδικευμένος στο σχεδιασμό και την κατασκευή κουπέ και καμπριολέ αμαξωμάτων εκ μέρους μεγάλων κατασκευαστών.
 
Επίτιμος πρόεδρος του Pininfarina, είχε παραχωρήσει την επιχειρησιακή διεύθυνσή του ομίλου το 2002 στον γιό του, τον Αντρέα, που σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.
 
Ο όμιλος διέκοψε τον Οκτώβριο του 2011 την παραγωγή οχημάτων για λογαριασμό κατασκευαστών εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες σχεδιασμού και έρευνας και ανάπτυξης, ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Ο Sergio Pininfarina διατέλεσε πρόεδρος της ένωσης των ιταλών εργοδοτών (Confindustria) από το 1988 ως το 1992 και είχε διοριστεί το 2005 ισόβιος γερουσιαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου