Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Έτοιμο το Διεθνές Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ

Η ΦΙΛΠΑ, συνεχίζοντας μια παράδοση 41 χρόνων διοργανώνει στην περιοχή του Πηλίου και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου το «41ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ». Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από εξήντα πληρώματα, από Ελλάδα, Κύπρο, την Κεντρική Ευρώπη και Τουρκία, με παλαιά ιστορικά αυτοκίνητα, ηλικίας άνω των 30 και μέχρι 85 ετών, τα οποία διαθέτουν διεθνές πιστοποιητικό γνησιότητας! Το «ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ» έχει διεθνή φήμη, καθώς συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου και χαίρει εκτιμήσεως στους πανευρωπαϊκούς κύκλους φίλων και συλλεκτών ιστορικών οχημάτων. Παράλληλα, στην μακρόχρονη ιστορία του έχει επιτελέσει σημαντικό τουριστικό ρόλο, καθώς έχει αποτελέσει την αφορμή για εκατοντάδες επισκέψεις αλλοδαπών που θέλουν να γνωρίσουν τις Ελληνικές ομορφιές και να γίνουν κοινωνοί της φιλοξενίας και της τουριστικής μοναδικότητας της χώρας μας.

Το αγωνιστικό μέρος θα διαρκέσει τρεις ημέρες, κατά τις οποίες θα διανυθούν περίπου 380 χλμ. στις γραφικές πλαγιές και παραλίες του Πηλίου. Η εκκίνηση θα δοθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2012 από τον χερσαίο λιμενικό χώρο ανατολικά του κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα ακολουθήσουν διαδρομή προς Αγριά, Δράκια, Χάνια, Κισσό, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Καλά Νερά και τα Λεχώνια. Την Παρασκευή 28/9/12 η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από το ξενοδοχείο Volos Palace (όπου και θα διανυκτερεύσουν τα πληρώματα) διανύοντας γραφικές διαδρομές προς Αγ. Γεώργιο, Βυζίτσα, Νεοχώρι, Αργαλαστή συμπεριλαμβάνοντας και μια επίσκεψη στο Μουσείο Ραδιοφώνου στον Λαύκο την Μηλίνα και θα καταλήξουν στο πανέμορφο Τρίκερι στον Αλογόπορο όπου και ο τερματισμός της δεύτερης ημέρας. Το Σάββατο διασχίζονται διαδρομές προς Αγριά Χάνια Πορταριά, Μακρυνίτσα, την περιοχή της Λίμνης Κάρλα, θα γίνει επίσκεψη στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας και θα καταλήξουν στο γραφικό Καμάρι.

Οι νικητές, τόσο της γενικής κατάταξης, όσο και των διαφόρων κατηγοριών παλαιότητας οχημάτων, θα προκύψουν από την εκτέλεση ειδικών δοκιμασιών ακριβείας, κατά τις οποίες ζητούμενο θα είναι σε συγκεκριμένο οδικό μήκος, η διατήρηση απολύτως σταθερής με προκαθορισμένη κάθε φορά ταχύτητας.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των επάθλων και το αποχαιρετιστήριο δείπνο, που θα λάβουν χώρα το βράδυ του Σαββάτου σε αίθουσα του ξενοδοχείου Volos Palace, με την παρουσία τοπικών Αρχών.
Το «41ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ» φιλοξενείται ευγενώς και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, Ανατολικού Πηλίου, Νοτίου Πηλίου, Ρήγα Φεραίου, Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Συμμετοχές:

http://philpa.gr/en/news-and-events-philpa-classic-cars/3-newsflash/161--41-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου