Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ FIA

Σημαντική διάκριση για τη χώρα μας αποτελεί η ανάδειξη μελών της ΕΛΠΑ στις παγκόσμιες επιτροπές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA, στη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης στο Παρίσι, υπό την προεδρία του Προέδρου της FIA Jean Todt.
Ο Jean Todt αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σχέδιο «Δεκαετία Δράσεων για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας» σε όλο τον κόσμο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επείγουσα δράση ώστε να σταματήσει η καθημερινή τραγωδία των χιλιάδων θανάτων και τραυματισμών στους δρόμους του κόσμου. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αυτοκινήτων και Τουρισμού έχουν συμφωνήσει από κοινού να συμμετέχουν στην επίσημη έναρξη του προγράμματος το 2011. Η FIA, μέσω των Λεσχών της και των συνεργατών της FIA Foundation, FIA Institute, IRAP και eSafetyAware, θα συμμετέχει ενεργά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της δεκαετίας:
-Να σωθούν 5 εκατομμύρια ζωές και να προληφθούν 50 εκατομμύρια τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα σε όλο τον κόσμο, μέχρι το 2020.
Η Γενική Συνέλευση της FIA, στην οποία τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΕΛΠΑ -μέλος της Διοίκησης της FIA (FIA Committee Member) και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA (World MotorSport Council) Βασίλης Δεσποτόπουλος, μεταξύ άλλων αποφάσισε τη συμμετοχή των νέων μελών στις παγκόσμιες επιτροπές της:
-Διεθνές Δικαστήριο Εφέσεων : Οι νομικοί Βασίλης Κούσης και Κωνσταντίνος Μπακόπουλος (24 μελής Επιτροπή).
-Διεθνής Ιστορική Επιτροπή: Ο ιατρός Θεόδωρος Βουκίδης (φωτό) με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Χαραγκιώνη. Ο κ. Βουκίδης συμμετέχει ακόμη στη Διεθνή Ιστορική Επιτροπή Αγώνων και στη Διεθνή Ιατρική Επιτροπή.
-Διεθνής Επιτροπή Καρτ: Δημήτρης Αθανασέκος και στη
-Διεθνή Επιτροπή Πρωταθλημάτων Ηλεκτρισμού & Νέων Ενεργειών:
Διονύσης Νέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου