Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

‘Επιστροφή στα ‘60s’ Ένα από τα Θέματα του διαγωνισμού σχεδίασης της Opel


Οι σπουδαστές  ήδη εντυπωσίασαν τους επαγγελματίες, ενώ οι συζητήσεις μεταξύ συμμετεχόντων και κριτών παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον στον πρωτοφανή διαδραστικό διαγωνισμό σχεδίασης που διοργανώνουν το Car Design News και η Opel/Vauxhall.


«Τέλεια! Μοναδική παρουσίαση! Μου αρέσει πολύ το θέμα ‘Open your eyes’» σχολίασε η Liz Wetzel, Διευθύντρια Interior Design της Opel/Vauxhall, για την πρωτογενή ιδέα του διαγωνιζόμενου Jadir Minutti. Ο Minutti σπουδάζει σχεδιασμό μεταφορών στο Istituto d’Arte Applicata e Design (IAAD) στην Ιταλία.


«Νοσταλγείς τη δεκαετία του ᾿60;» ρώτησε η  Anne Asensio, Αντιπρόεδρος Design Experience της Dassault Systemes, τον ‘Markus’, ο οποίος σπουδάζει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Wroclaw της Πολωνίας και είχε ‘ανεβάσει’ φωτογραφίες δωματίων μιας άλλης εποχής.


«Είμαι περίεργος να δω πώς θα εντάξεις τη περίφημη πολυθρόνα Eames και το τεράστιο πουφ στο έργο σου» πρόσθεσε ο Εκδότης του  Car Design News ο οποίος μαζί με τις Wetzel και Asensio είναι μέλη της κριτικής επιτροπής.


Εξέλιξη βήμα-βήμα στην εικονική κοινότητα


Η Opel ζήτησε από τους διαγωνιζόμενους να απεικονίσουν το ‘lounge style’ της μάρκας όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Οι σπουδαστές υπέβαλαν προτάσεις και τώρα τις εξελίσσουν με σκοπό να τύχουν εφαρμογής στο εσωτερικό ενός μοντέλου Opel. Προοδευτικά, ανεβάζουν τις ιδέες τους στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, όπου εκεί μπορούν να τις βλέπουν και να τις σχολιάζουν άλλοι συμμετέχοντες και επισκέπτες του κυβερνοχώρου, ενώ οι κριτές παρέχουν τα φώτα τους καθοδηγώντας και υποστηρίζοντας τους επίδοξους καλλιτέχνες. Περισσότεροι από 250 σπουδαστές σχεδιαστές σε 23 χώρες έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής για συμμετοχή ή για σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου