Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Στο "σφυρί" μια σπάνια Ferrari

Ο οίκος RM Auctions ανακοίνωσε ότι στον κατάλογο της δημοπρασίας ιστορικών αυτοκινήτων που θα πραγματοποιήσει στο Biltmore της Αριζόνα την 21η Ιανουαρίου 2011 συμπεριλαμβάνεται και η Ferrari 166 MM Touring Barchetta, μία από τις μόλις 25 του είδους της που κατασκευάστηκαν, φέροντας την αισθητική και κατασκευαστική σφραγίδα της Carozzeria Touring di Milano.
Αποτελώντας το πρώτο μοντέλο που εμπνεύστηκε ο Enzo Ferrari αφού δημιούργησε την ομώνυμη επιχείρηση που έμελλε να σημαδέψει την ιστορία της αυτοκίνησης, η 166 MM Touring Barchetta πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της γαλλικής πρωτεύουσας εν έτει 1949.
Στο ντεμπούτο της στη γαλλική έκθεση η σπάνια Ferrrari εμφανίστηκε "βαμμένη" σε κίτρινο και γαλάζιο τα επίσημα αγωνιστικά χρώματα της Αργεντινής καθώς το επόμενο "βήμα" της ήταν η συμμετοχή της στο ράλυ Mar del Plata του 1950 όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση.
Όπως μαρτυρά και το διπλό M στο όνομα της, ένα χρόνο αργότερα, συμμετείχε και στο περίφημο ιταλικό ράλυ  Mille Μiglia του 1951 με την Aprile Palmer στη θέση του οδηγού, η οποία και στη συνέχεια φρόντισε να την αγοράσει.
Φυσικά και το προς δημοπρασία αυτοκίνητο έχει απαλλαγεί από τα σημάδια του χρόνου και της συμμετοχής του σε δύο σκληρές αγωνιστικές διοργανώσεις, καθώς έχει ανακατασκευαστεί πλήρως σε απόλυτη συμφωνία με τα αρχικά πρότυπα τόσο όσον αφορά την εμφάνιση όσο και τα μηχανικά μέρη.
Για την ιστορία, η Ferrari 166 MM Touring Barchetta εξοπλίζεται με μοτέρ δύο λίτρων ο οποίος αποδίδει περίπου 142 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται κιβώτιο πέντε σχέσεων επιταχύνοντας το roadster από 0-100 χλμ./ώρα σε 27 δευτερόλεπτα αν και αυτό, λίγο πρόκειται να απασχολήσει το μελλοντικό του ιδιοκτήτη που αναμένεται να δώσει -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να το αποκτήσει.

auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου