Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΦΙΛΠΑ – 8ο Concours d’Elegance 2011: Νικητής το Χαμόγελο του Παιδιού

Πάνω από 100 διαγωνιζόμενα οχήματα συγκεντρώθηκαν χτες στη Μαρίνα Ζέα για την εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ, σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων» και την «Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσικλέτας», «ΦΙΛΠΑ – 8ο Concours dElegance 2011».
Συνολικά έλαβαν μέρος 90 αυτοκίνητα, 10 στρατιωτικά / φορτηγά και 30 μοτοσικλέτες. Στα Καλλιστεία παίρνουν μέρος οχήματα τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και όσο το δυνατόν πιο κοντά στην μορφή που είχαν όταν βγήκαν από το εργοστάσιο τους. Και αυτά είναι και τα σημεία στα οποία διαγωνίζονται. Περήφανοι οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών παρουσίασαν στους κριτές την μεγάλη τους «αγάπη» και την δουλειά που έχει κάνει ο καθένας για να φέρουν το όχημα στην κατάσταση αυτή.
Με την ευκαιρία του καλού καιρού πολλοί επισκέπτες μπόρεσαν να δουν από κοντά αυτοκίνητα καθημερινά της εποχής, στρατιωτικά, φορτηγά και μοτοσικλέτες που κάποτε κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Ελλάδας και όχι μόνο, καθώς υπήρχαν και δείγματα sport αυτοκινήτων της δεκαετίας του 50’ με νίκες σε ιστορικούς αγώνες της Ευρώπης και της Αμερικής.
Η απονομή των βραβείων έγινε στο χώρο του Pisina Café ενώ ήταν εκεί και κινητή μονάδα του Συλλόγου Χαμόγελο Του Παιδιού.
Τα τρία πρώτα οχήματα με την καλύτερη εμφάνιση ήταν τα παρακάτω:

α) FIAT ABARTH ZAGATO 750 του 1958
β) BANDINI SPORT SILURO του 1955
γ) FORD GRANADA GHIA του 1982

Με την υποστήριξη της ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑ Α.Ε. και του Pisina Café έλαβε χώρα μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά, και κάθε χρόνο η οργανωτική της επιτροπή ανεβάζει τον πήχη της αρτιότητας μιας τέτοιας εκδήλωσης στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου