Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

"Εφυγε" ο Ferdinand Alexander Porsche

Σε ηλικία 76 ετών πέθανε στο Salzburg ο Ferdinand Alexander Porsche, εγγονός του ιδρυτή της Γερμανικής εταιρείας και σχεδιαστής της διαχρονικής 911. Ο δημιουργός του πιο γνωστού sport αυτοκινήτου στον πλανήτη γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1935 στη Στουτγάρδη, και ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του επονομαζόμενου και “Ferry", γιού του ιδρυτή της μάρκας. Είχε αναλάβει το στούντιο σχεδίασης της μάρκας το 1962 και ανέπτυξε την 911 που το 1963 εγκαινίασε μια νέα εποχή για την αυτοκινητοβιομηχανία.

“Λυπούμαστε για το θάνατο του Ferdinand Alexander Porsche. Ως σχεδιαστής της 911, δημιούργησε στην εταιρεία μας ένα νέο πρότυπο που χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα τα σπορ αυτοκίνητα μας”, δήλωσε ο Matthias Müller, πρόεδρος και CEO της Porsche AG και πρόσθεσε ότι “η φιλοσοφία του για σχεδιασμό ποιότητας είναι για εμάς μια κληρονομιά που θα συνεχίσουμε να αγαπούμε και στο μέλλον”.

Το 1958 o F.A.Porsche, όπως τον αποκαλούσαν, ξεκίνησε να εργάζεται στο τμήμα σχεδίασης της εταιρείας, όπου αμέσως αναδείχθηκαν οι ικανότητες του. Ήταν η εποχή της αναζήτησης διαδόχου για την 356 και ο Ferdinand κατέπληξε όλους με τις προτάσεις του. Το 1962 ανέλαβε το σχεδιαστικό τμήμα και ένα χρόνο αργότερα δημιούργησε το μοντέλο - σταθμό στη παγκόσμια ιστορία του αυτοκινήτου: την αξεπέραστη Porsche 911...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου