Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πενήντα χρόνια Ford Mustang

Δύο από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα του πλανήτησυναντώνται στον ίδιο χώρο στις 16-17 Απριλίου: συγκεκριμένα, η νέα Ford Mustang θα εκτίθεται στο Παρατηρητήριο του διάσημου ουρανοξύστη Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

 

Η παρουσίαση – που είναι πανομοιότυπη του αντίστοιχου εγχειρήματος της εταιρίας πριν από 50 χρόνια – συμπίπτει με τον παγκόσμιο εορτασμό των 50 χρόνων από το ντεμπούτο τηςMustang στην Παγκόσμια Έκθεση στη Νέα Υόρκη το 1964.

 

«Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο και από εκεί ξεκίνησε η ιστορία της Ford Mustang πριν 50 χρόνια» δήλωσε ο Mark FieldsFord chief operating officer«Είμαστεσυγκινημένοι καθώς επισκεπτόμαστε αυτό το μνημείο αρχιτεκτονικής το οποίο χτυπά στηνκαρδιά του Manhattan επί 83 χρόνια με τη νέα γενιά του αυτοκινήτου που θεωρείται η ψυχή τηςFord Motor Company

 

Το να ανεβάσεις ένα αυτοκίνητο 86 ορόφους πάνω από τους πυκνοκατοικημένους δρόμους τουMidtown Manhattan δεν είναι απλή υπόθεση. Κανένας φορητός γερανός δεν μπορεί να φτάσειστο παρατηρητήριο του 86ου ορόφου και o κωνικός πυργίσκος πάνω από το σχετικά στενό αίθριο καθιστά αδύνατη την προσέγγιση ελικοπτέρουΈτσι η μόνη εφικτή λύση είναι οι ανελκυστήρες.

 

Όταν το Empire State Building εγκαινιάστηκε το 1931 ως το ψηλότερο κτίριο του κόσμου – ένα τίτλο που υπερασπίστηκε για 40 χρόνια σχεδόν – κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί εκεί επάνω κάποιο αυτοκίνητο με τους αρχικούς ανελκυστήρεςΑλλά το 1965, μία πρωτότυπη Mustang convertible χωρίστηκε σε τρία βασικά τμήματα συν το παρμπρίζπροκειμένου να χωρέσουν μέσα στους ανελκυστήρες.

 

«Σαν ένας γνήσιος δεξιοτέχνης, η ομάδα μας σχεδιάζει και προετοιμάζει τα πάντα με μέγιστη προσοχή και ακρίβεια για να είμαστε σίγουροι ότι η Mustang θα μπορέσει να χωρέσει στους ανελκυστήρες» δήλωσε ο Dave PericakMustang chief engineerΌπως η τότε ομάδα του 1965,έτσι και η σημερινή επισκέφθηκε πρώτα το Empire State Building και μέτρησε προσεκτικά τις διαστάσεις των νέων ανελκυστήρων και των θυρών πριν χωρίσει σε κομμάτια το αυτοκίνητο.»

 

Η νέα Mustang είναι σχεδόν 18 cm μακρύτερη και 10 cm φαρδύτερη από την πρόγονό της, κάτιπου δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία μεταφοράς τηςΧρησιμοποιώντας υπολογιστικά δεδομένα και προετοιμάζοντας το εκθεσιακό μοντέλο, τα μέλη της ομάδας, εντόπισαν τα σημεία ‘κοπής’ ώστε να φορτωθούν όλα σε ειδικά σχεδιασμένα καρότσια μέσω των ανελκυστήρων.

 

Όταν τα πάντα μεταφερθούν στον 86 όροφο, οι τεχνικοί σε λιγότερο από έξι ώρες θασυναρμολογήσουν τα κομμάτια σε ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο το οποίο θα εκτίθεται πάνω από το Manhattan. Οι επισκέπτες του Παρατηρητηρίου του Empire State Building θα μπορούν να δουν τη νέα Mustang convertible από τις 8 π.μέως τις 2 μ.μ., στις 16-17 Απριλίου.

 

Ξεκινώντας επίσης στις 16 Απριλίου, οπαδοί εκπρόσωποι 16 χωρών θα συγκεντρωθούν στις ΗΠΑ για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια της Ford MustangΟ επίσημος διεθνής εορτασμός θα είναι τόσο μεγάλος ώστε η Ford Motor Company και το Mustang Club of America (MCAθα τον υποστηρίξουν ταυτόχρονα σε δύο τοποθεσίες από τις 16–20 Απριλίου. Θα είναι ανοιχτός σε όλους, όχι μόνο σε ιδιοκτήτες της Mustang και μέλη του MCAΤο MCA έχει επίσης οργανώσει τοPony Drives” ώστε οι ιδιοκτήτες Mustang να μπορούν να ταξιδεύουν σε ομάδες σε κάθεπεριοχή.

 

Ομάδες με τις ανάλογες σημαίες από Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία,  Νορβηγία, Σουηδία, ΕλβετίαΗνωμένο Βασίλειο, θα εκπροσωπήσουν τη Β. Αμερική, Ν. Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία στις πίστες του Charlotte Motor Speedway στοConcordN.C. και το Las Vegas Motor Speedway.

 

«Αν και η Ford Mustang δεν κυκλοφορεί κατά παράδοση σε όλο τον κόσμο, το πάθος για το πρώτο pony car έχει πραγματικά διεθνή χαρακτήρα» δήλωσε ο Ronald DBramlettexecutivedirector για τον Εορτασμό των 50 Γενεθλίων της Mustang του Mustang Club of America.«Οπαδοί από όλο τον κόσμο σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν και να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες για τη MustangΜερικοί μάλιστα σχεδιάζουν ακόμα και ναμεταφέρουν τις Mustang τους στις ΗΠΑ για να τις οδηγήσουν με την ευκαιρία το σημαντικού γεγονότος.»

 

Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις του MCA. Συνεχή ενημέρωση πληροφοριών παρέχει ο ειδικός ιστότοποςhttp://www.mustang50thbirthdaycelebration.com/ και το MCA websitehttp://www.mustang.org/.

 

Νέα Ford Mustang

Η νέα Mustang είναι η πιο προηγμένη έκδοση του θρυλικού αυτοκινήτου και θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη το 2015. Η αεροδυναμική, νέα σχεδίαση της Mustang fastback καιconvertible υποστηρίζεται από τις κορυφαίες επιδόσεις μιας σειράς κινητήρων, μεταξύ των οποίων ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος 2.3 EcoBoost και ένας 5.0 Vμε πάνω από 426 PS.

 

Η Ford Mustang αποκαλύφθηκε στον κόσμο με μία τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια το βράδυ της 16ης Απριλίου του1964, πριν παρουσιαστεί στο κοινό στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης  στις 17 ΑπριλίουΤο αυτοκίνητο που ξεκίνησε να πωλείται επίσημα εκείνη την ημέρα ,και οι Έμποροι της Ford μέτρησαν 22.000 πωλήσεις και παραγγελίες εκείνη την πρώτη μέρα – αριθμό ρεκόρ - οι οποίες την πρώτη χρονιά έφτασαν τις 418.000 και το εκατομμύριο σε λιγότερο από δύο χρόνια. Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες έχουν πουληθεί πάνω από 9εκατομμύρια Mustang.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου